Povijest

2016.

Redizajn ambalaže espresso kave. Arabesca mješavine pržene kave u zrnu namijenjene su svim ljubiteljima vrhunskog espressa.

2016.

Predstavili smo Aromu mljevenu tursku kavu kao rezultat pomno biranih najkvalitetnijih zrna arabica i robusta. Posebna i bogata tekstura Arome razveseliti će istinske ljubitelje vrhunske kave. Lansirana je Premium mljevena kava za domaćinstvo u limenki s novim dizajnom ambalaže.

2015.

Prateći trendove na tržištu osvježili smo dizajn pakiranja Arabesca mljevene kave minas okusa i cappuccino pakiranja. Redizajnom smo nastojali zadržati svoju prepoznatljivost, te potvrditi kvalitetu uz istu već poznatu recepturu.

2014.

Na tržištu predstavljena mljevena kava za domaćinstvo u limenki.

2013.

Proveden je rebranding cjelokupnog asortimana instant kave u pakiranjima od 18g, 15g i 14g. Instant mješavine u prahu za kavin napitak prikladne su za brzu i jednostavnu pripremu.

2009.

Obilježava se 10. godišnjica tvrtke. Arabesca nastavlja doniranjem u humanitarne svrhe te donacijom od 125.000 kuna Udruzi RTL pomaže djeci i postaje partner Udruge.

2008.

Arabesca se odlučuje na kompletan redizajn svog portfolija te lansira nova pakiranja koja na hrvatskom tržištu jedina imaju EO sistem (easy open) otvaranja. U kanalu HoReCa posvećuje posebnu pažnju pripravljanju espresso kave; u tu svrhu organizira i tečaj za bariste pod imenom Škola espressa. Na taj način svaki ugostiteljski objekt koji u ponudi ima Arabesca espresso dobiva stručnu edukaciju o pripravljanju espresso kave.

2007.

Arabesca se širi na području Bosne i Hercegovine. Svoj planirani budžet u iznosu od 100.000 kuna za poklone poslovnim partnerima donira Udruzi Krijesnica u humanitarne svrhe.

2006.

Arabesca redizajnira svoj vizualni identitet te kreće s prvom oglašivačkom kampanjom i organizira prvu nacionalnu nagradnu igru.

2005.

Arabesca na tržištu predstavlja dva nova proizvoda kakao i cappuccino 3 u 1. Minas kavi i liniji cappuccino dodjeljuje se znak “Hrvatska kvaliteta”. 

2004.

Osim lansiranja novog okusa cappuccina Irish Cream osvaja zlatne medalje kakvoće za espresso Exclusive, cappuccino Perfetto i Vanilla te minas kavu i zlatnu medalju “Šampion kakvoće” za cappuccino Dietetico.

2003. 

Arabesca uvodi novi sistem vakumiranja te proizvodi vakumiranu kavu minas, filter i bez kofeina. Godina završava novim proizvodima, poput crne i bijele vruće čokolade, cappuccina Dietetico te instant kave. Otvara se caffe club u poslovnoj zgradi Arabesca te caffe shop na tržnici Branimir. 

Arabesca prvi put izlaže svoje proizvode na Međunarodnom sajmu prehrane na Zagrebačkom velesajmu te sudjeluje u akciji Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko”.

2002. 

Počinje vlastita proizvodnja cappuccina i espresso doza za aparate za kavu, namijenjene tvrtkama i kućanstvu. Distribucija se širi kroz distributivne centre u Splitu, Rijeci, Zadru i Osijeku, a otvorena su još dva caffe shopa na zagrebačkim tržnicama Jarun i Gajnice. 

2001. 

Arabesca se širi na tržište Krapinsko–zagorske županije. - Otvara svoj četvrti caffe shop na tržnici Utrine.

2000. 

Počinje proizvodnja cappuccina i otvara se distributivni centar u Sisku. 

1999.

Današnja Arabesca, nekad poznata kao Dučkić Prom, započela je s proizvodnjom kave. Asortiman čini espresso kava te kava za domaćinstvo. Otvaraju se tri vlastita caffe shopa u Dubravi, na Savici i u Zaprešiću.